Jobbeurs Melle 2023 - foto tuinbouwschool Melle

Geslaagde eerste editie jobbeurs Melle

22 mei 2023

Op zaterdag 22 april organiseerde Tuinbouwschool Tectura in Melle een jobbeurs voor de groen- en dierensector. In totaal namen zowat 20 bedrijven uit de groene sector deel, waaronder ook heel wat AVBS-leden.
Ook AVBS had er een stand, niet om nieuwe collega’s te zoeken, maar wel om de aanwezige studenten en werkzoekenden wegwijs te maken in de brede sierteeltsector (met diverse jobmogelijkheden). AVBS deed dit door haar brede kennis te delen en daarmee te duiden dat er voor ieders talenten een plaats is in de sector.
Ook werd de campagne Young, wild & tree gepromoot. Die geeft jongeren via Instagram snel een beeld van de volledige sector, via getuigenissen van enthousiaste jonge medewerkers in de sector. De deelnemers die langskwamen op de AVBS-stand kregen een kaartspel mee naar huis, waarop 52 plantensoorten uit de Vlaamse boomkwekerijsector zijn geïllustreerd – een leuke manier om je plantenkennis bij te schaven!
Hoewel het aantal deelnemers beperkt was, waren alle standhouders tevreden over het concept, dat vernieuwend is binnen onze sector.
Geeft dit stof tot nadenken voor een volgende editie?