Green cities seminarie - foto Jarne De Paepe

Green Cities Congres 2023

4 september 2023

Biodiversiteit op bedrijventerreinen!

 

Op 19 september 2023 vindt in het FelixArt museum te Drogenbos ons jaarlijks Green Cities Congres plaats. Steeds meer bedrijven investeren in een groene en biodiverse werkomgeving. Naast een goede zaak voor de natuur en het klimaat, verhoogt het de productiviteit en het welzijn van de medewerkers.

Wilt u een werkomgeving creëren die inspirerend, stressvrij en gezond is? Aarzelt u nog hoe u hieraan begint of bent u al verder in het proces en zoekt u nog vooruitgang? Dan is dit seminarie iets voor u!

Tijdens dit seminarie worden de nieuwste inzichten en praktische tips gedeeld over de voordelen van groen op een bedrijventerrein door enkele deskundige sprekers. Zowel inzichten vanuit de academische wereld, als uit de bedrijven zelf, komen aan bod.

Hieronder kan u het uitgebreide programma bekijken. U kan zich gratis inschrijven voor het seminarie via onderstaand formulier.

Programma

8.30 - 9.00 u.

Ontvangst met koffie

 

9.00 - 9.15 u.

Openingswoord Green Cities Team

 

9.15 - 10.00 u.

Jolien Verhelst (Arcadis): Biodiversiteit op bedrijventerreinen

Waarom moeten we overgaan tot het vergroenen en biodivers maken van onze bedrijventerreinen? Hoe kunnen we bestaande bedrijventerreinen omvormen en hoe moeten we nieuwe verkavelingen aanpakken (grote én kleine bedrijven). Welke directe en indirecte invloeden zijn er op de werknemer (productiviteit, welzijn, motivatie,...)?

 

10.00 - 10.30 u.

Lucien Verschoren (voorzitter vakgroep boomkwekerij AVBS)

Inzichten en voorbeeldprojecten vanuit de boomkwekerijsector. De boomkwekerijsector is initiatiefnemer van het Green Cities project en is onmisbaar bij het verwezenlijken van de groenprojecten. Er worden enkele toonaangevende projecten op bedrijventerreinen met ondersteuning van de boomkwekers toegelicht.

 

10.30 - 11.00 u.

Francis De Nolf (CEO Monavisa & bestuurder bij Roularta)

Voorstelling duurzaamheids- en biodiversiteitsverhaal binnen het bedrijf. Een praktijkvoorbeeld om werknemers te motiveren door de groene kaart te trekken.

 

11.00 - 11.30 u.

Pauze

 

11.30 - 12.00 u.

Kevin Schuurmans (Operation & Safety Manager ESV EURIDICE) i.s.m. Leon Brabers (zaakvoerder BIOTOOP) 

Praktijkvoorbeeld: voorstelling groene omgeving waarbij een belangrijk deel onder het beheer van BIOTOOP staat. De plannen, uitvoering en het beheersplan komen aan bod.

 

12.00 - 12.30 u.

D'Ieteren Immo

Voorstelling van plan waarmee D'Ieteren Immo inzet op een biodivers bedrijventerrein en hoe dit kadert in de visie van het bedrijf. Verder krijgen we in de namiddag een unieke kijk op enkele projecten van D'Ieteren Immo.

 

12.30 - 13.30 u.

Lunch

 

13.30 - 15.00 u.

Bezoeken aan de bedrijfssites FelixArt & D'Ieteren Immo

 

Praktisch

 

📅 Dinsdag 19/09/2023

 

🕗 8.30 u. - 15.00 u.

 

📍 FelixArt Museum - Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos

 

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht!

Opgelet! Maximum 100 personen kunnen zich inschrijven voor dit seminarie. Wees er dus snel bij! Dit is een fysiek en exclusief seminarie. Het seminarie is gratis. Toch vragen wij een vergoeding van 50 euro voor deelnemers die niet komen opdagen en dit tevens niet op voorhand laten weten. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, gelieve dit te melden via jarne.depaepe@avbs.be.

Bereikbaarheid

Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan vanuit Brussel-Zuid tram 4 tot terminus Parking Stalle. Van daar is het een tiental minuutjes wandelen tot het museum.

Komt u met de auto? Neem dan afrit 18 vanaf de E19. Gratis parkeren kan op Parking Stalle (vlakbij de tramhalte). Van daar is het een tiental minuutjes wandelen tot het museum. Parkeren in de Kuikenstraat is mogelijk voor een periode van drie uur en mits gebruik van een blauwe parkeerkaart.

Persoonsgegevens
Bedrijf/organisatie
Functie

AVBS vzw, Kortrijksesteenweg 1144 J te 9051 Sint-Denijs-Westrem, bewaart uw persoonsgegevens voor administratie en opvolging van zijn activiteiten overeenkomstig ons algemeen privacybeleid. U heeft het recht op inzage en kan deze gegevens verbeteren of laten wissen. Meer info op www.avbs.be/privacy. U kan rechtstreeks contact opnemen via info@avbs.be.

 

Green Cities Europe - cover

Tijdens het seminarie is er opnieuw de mogelijkheid om een exemplaar van het 'Green Cities'-zakboek mee te nemen. Dit zakboek focust op 5 grote pijlers voor duurzame vergroening en reikt technische principes rond duurzame integratie van groen aan.

De 5 pijlers zijn:

  • economie
  • biodiversiteit
  • sociale cohesie
  • welzijn
  • klimaat

 

 

Door in te schrijven op het event gaat u akkoord met onderstaande specifieke privacy-voorwaarden.

 

Verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens is AVBS FV, met zetel te Kortrijksesteenweg 1144 J, 9051 Sint-Denijs-Westrem en met ondernemingsnummer BE0738.846.228.

De bovenstaande gegevens worden louter verwerkt en bijgehouden in een aanwezigheidslijstbestand, voor de organisatorische doeleinden van het event waarop u inschrijft en voor rapporteringsdoeleinden aan de Europese Unie in het kader van de toepasselijke subsidieovereenkomst. Daarna worden de gegevens verwijderd.

Op het evenement zal een fotograaf aanwezig zijn om het evenement te fotograferen ter illustratie en ter informatie met betrekking tot de activiteit. Opnames zullen gedurende 5 (vijf) jaar zichtbaar zijn voor het publiek.

Door in te schrijven op het event, bevestigt u dat u de copyrightinformatie heeft gelezen en gaat u ermee akkoord dat de organisatoren uw gegevens en afbeeldingen gebruiken die zijn verzameld in de context van het evenement, zoals beschreven.

Voor het algemeen privacybeleid en uw rechten aangaande, verwijzen wij naar de disclaimer op de website www.avbs.be/privacy.