Menu

Miet Poppe is nieuwe secretaris voor AVBS

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Begin deze zomer besliste Pieter Van Oost om de overstap te maken naar een nieuwe functie als adviseur Plantaardige productie bij Boerenbond. Sinds 1 september ben ik hem opgevolgd als AVBS-secretaris. Ik wil de huidige missie van AVBS zo goed mogelijk verderzetten. Als consulent boomkwekerij maakte ik al kennis met de sectoruitdagingen.

Door de coronacrisis zijn er een aantal duidelijke prioriteiten naar boven gekomen. Een verdere digitalisering van het aanbod en het maken van duidelijke afspraken binnen de handelsketen zijn er twee van.
Met het relanceplan als leidraad en het noodfonds als onmisbare steun voor zwaar getroffen bedrijven, gaat AVBS in samenwerking met verschillende partners verder aan de slag om onze sector zo goed mogelijk door de crisis te loodsen.

Als organisatie is het extreem belangrijk om stevig geworteld te blijven in de sector. De contactvergadering met lokale voorzitters en secretarissen in september was het startschot voor de lidmaatschapvernieuwingen. Bestuursleden kregen tips mee om op een veilige manier activiteiten te organiseren voor de leden.
We hopen op deze activiteiten heel wat jonge siertelers te ontmoeten die in onze sector een bedrijf overnemen of opstarten. Het voorbije jaar lieten wij al een hele reeks jonge jonge siertelers en boomtelers aan het woord in S&G. 

Ook tijdens het AVBS-ledencongres, dat op 28 november volledig digitaal doorgaat, zal het jonge geweld uit de sierteeltsector op de voorgrond treden. Maar we zijn er uiteraard voor alle generaties, om zo een correcte representatie te zijn en blijven van siertelers, boomkwekers en tuinaannemers.

Het AVBS-team wenst veel succes, Miet!