Menu

Op zoek naar nieuwe teelten voor perkgoedbedrijven

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's

De hele coronacrisis heeft een aantal pijnpunten in de sector blootgelegd. Een van de belangrijkste hiervan is de korte afzetperiode van bepaalde bedrijven, zoals perkgoedbedrijven. Dit maakt hen extra kwetsbaar voor externe factoren die een rechtstreekse invloed hebben op het verkoopseizoen, zoals een lockdown, maar evengoed kunnen de weersomstandigheden roet in het eten gooien.

 

 

Momenteel zijn er wel bepaalde teelten die gecombineerd worden met perkgoed en zorgen voor een verlenging van het  verkoopseizoen, maar veelal gaat het om dezelfde teelten - die niet steeds rendabel blijken.

Om de perkgoedbedrijven verder te ondersteunen, start vanaf 1 juli 2021 een nieuwe Operationele Groep. Gedurende twee jaar gaat het PCS samen met AVBS, Innovatiesteunpunt, VLAM en een aantal perkgoedbedrijven op zoek naar nieuwe teelten. Die moeten voldoen aan een aantal vereisten:

  • Er moet vraag naar zijn op de markt, maar het product is nog niet of onvoldoende beschikbaar in Vlaanderen en de buurlanden.
  • De teelt moet combineerbaar zijn met de huidige perkgoedproductie, zowel qua infrastructuur als qua teeltperiode.

In een tweede fase gaan we, aan de hand van een consumentenonderzoek en nieuwe marketingtools, op zoek naar de beste marketingstrategieën om deze nieuwe teelten - maar ook de huidige productie - maximaal te laten renderen.

We zoeken voor deze Operationele Groep nog perkgoedbedrijven die interesse hebben om mee te werken. Heb je interesse of wens je meer informatie? Neem dan contact op met Dieter Blancquaert via dieter.blancquaert@pcsierteelt.be of via 09/353.94.87.