Buitenlandse stage Rens Van Pelt bij Bruns - foto Rens Van Pelt

Rens Van Pelt op stage bij Boomkwekerij Bruns

22 mei 2023

Mijn groene avontuur

Rens van Pelt ging stage lopen in een Duitse boomkwekerij. Hij deed er heel wat ervaring op en bouwde er waardevolle vriendschappen op.

Hallo

 

Mijn naam is Rens van Pelt en ik ben 21 jaar. Vorig jaar besloot ik om gedurende 8 maanden te gaan werken bij Bruns. Ik koos voor deze kwekerij omdat het een van de grootste en toonaangevende kwekerijen is van Europa.

 

Op 13 september begon mijn avontuur. In het begin was het vooral wennen aan de nieuwe werkomgeving en de Duitse taal. Ik was in het begin een beetje nerveus, maar na enkele weken voelde ik me al veel meer op mijn gemak. Gedurende de 8 maanden in de kwekerij heb ik de kans gekregen om in alle vijf verschillende bedrijfstakken te werken, elk met een ander assortiment van planten. Om de 6 weken verwisselde ik van bedrijfstak. Zo was ik betrokken bij alle aspecten van de productie, van inpotten en planten tot het zorgvuldig snoeien van laanbomen, heesters en tuinbonsais en het rooien van de kleinste struiken tot 15 meter hoge bomen. Ook was er een aparte afdeling logistiek waar ik gedurende 5 weken allerlei verschillende planten heb mogen helpen laden. Hierdoor heb ik op korte termijn veel nieuwe methodes en technieken geleerd die komen kijken bij het kweken, onderhouden en laden van planten.

 

Wat mijn ervaring bij Bruns nog specialer maakte was het feit dat ik verbleef in een gasthuis waar ik andere jongeren uit verschillende Europese landen heb ontmoet die ook interesse hadden in de tuinbouw. We hebben samen veel gedaan in onze vrije tijd, zoals omliggende steden bezocht, gaan feesten, enz…, maar we hebben ook veel van elkaar geleerd, niet alleen over de teelt van planten en bomen, maar ook over elkaars cultuur en achtergronden. Door deze ervaring heb ik niet alleen veel geleerd over mijn vakgebied, maar heb ik ook waardevolle vriendschappen opgebouwd.

 

Kortom, mijn stage bij Bruns was een onvergetelijke en waardevolle ervaring. Het heeft mij niet alleen meer kennis en vaardigheden opgeleverd, maar ook nieuwe vrienden.

Ik zou het ook zeker aanraden aan iemand met interesse in de tuinbouw.

 

Graag zou ik Lucien Verschoren en mijn familie graag bedanken voor deze kans en steun.

 

Rens van Pelt

24 april 2023