Menu

Twaalfde innovatiecampagne voor land- en tuinbouwers

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Op 1 januari 2020 startte de twaalfde innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland. De campagne richt zich tot alle land- en tuinbouwers die een vernieuwend project of idee willen realiseren op hun bedrijf.

 

 

 

Ruimte voor innovatie

De Innovatiecampagne 2020 richt zich op innovatieve ideeën en realisaties van land- en tuinbouwers in de meest ruime zin van het woord. Het kan gaan om

•             productinnovatie en procesinnovatie in zowel de dierlijke als de plantaardige sector,

•             nieuwe concepten voor neventakken op land- en tuinbouwbedrijven,

•             oplossingen voor milieuproblematieken,

•             zelf ontworpen mechanisatie of technologie,

•             ideeën voor de toepassing van nieuwe technologieën (zoals smartfarming of big data), …

Onder het thema ‘ruimte voor innovatie’ gaat het Innovatiesteunpunt dit jaar op zoek naar de beste uitgewerkt innovaties en naar goede ideeën in de ontwerpfase.

 

Deelnemen tot 29 februari

Deelnemen doe je door vóór 29 februari middernacht online in te schrijven via het inschrijvingsformulier op www.innovatiecampagne.be

 

Bekroning

Op basis van telefonische contacten en bedrijfsbezoeken worden vijf winnende innovaties uit de inzendingen geselecteerd. Deze winnaars worden beloond met een financiële ondersteuning van 5.000 euro en met begeleiding door een consulent van het Innovatiesteunpunt.

 

Proclamatie

Iedere winnaar wordt gehuldigd op de provinciale innovatie-avond van zijn of haar regio. Het Innovatiesteunpunt organiseert deze avonden in samenwerking met KBC. Zij zullen plaatsvinden in het najaar van 2020.

De Innovatiecampagne komt tot stand met de financiële en logistieke steun van Boerenbond en Landelijke Gilden, KBC, Cera, SBB, Acerta en Arvesta. Het Innovatiesteunpunt is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC.