Nieuwe voorzitter

Vernieuwing en verandering centraal op ledencongres AVBS

9 december 2022

Op 8 december verzamelden in Gent een 200-tal leden en genodigden voor het jaarlijks ledencongres AVBS. Met dit congres sluit AVBS niet alleen zijn feestjaar af -we bestaan dit jaar immers 50 jaar- maar lanceert het ook de nieuwe koers die de beroepsorganisatie vanaf 2023 zal voeren. Bij die nieuwe koers horen ook een nieuwe huisstijl met trendy logo’s en een nieuwe website, net als een nieuwe algemeen voorzitter en nieuwe bestuursploegen.

Nieuwe huisstijl AVBS

Tijdens het ledencongres stelde AVBS-secretaris Miet Poppe de nieuwe huisstijl AVBS voor. Vanaf vandaag worden de nieuwe logo’s geïntroduceerd in alle communicatie AVBS. De AVBS-website werd volledig vernieuwd en kreeg een frisse eigentijdse look aangemeten. Binnen de nieuwe website zijn er ook veel meer mogelijkheden om al het nieuws nog meer op maat van de individuele leden te filteren.

Trendy logo’s

Het basislogo van AVBS is groen van kleur; groen staat voor duurzaamheid. De vorm van het logo is organisch gegroeid uit een verscheidenheid aan vormen die we terugvinden in de sierteelt- en groensector, als een blad, een druppel, een korrel, een perk,…; kortom een heel natuurlijke vorm.
Voor interne communicatie kan het basislogo aangevuld worden met de vijf kerntaken van AVBS, zijnde AVBS behartigt (voor belangenbehartiging), AVBS innoveert (voor het stimuleren van innovatie), AVBS informeert (voor informatieverstrekking via vorming en netwerkactiviteiten), AVBS adviseert (voor het verlenen van kwaliteitsvol advies) en AVBS verbindt (voor het creëren van maatschappelijk draagvlak voor onze sector). 

Nieuwe AVBS-website

De website werd volledig vernieuwd. www.avbs.be brengt nog steeds actueel nieuws maar op een eigentijdsere en gebruiksvriendelijkere manier. Grotere kleurcontrasten zorgen voor een betere leesbaarheid en de zoekfuncties zijn geoptimaliseerd.  De nieuwe website en de slimme database achter de website zorgen ervoor dat AVBS-leden nieuws krijgen perfect op maat van hun bedrijf en hun interesses.
Het systeem kan echter pas goed werken als leden zelf hun interesses duidelijk kenbaar maken in hun online profiel op de avbs-website. Dat doe je door in te loggen op www.avbs.be. Ga naar ‘mijn avbs’ – vink in jouw profiel bij ‘nieuwsbrieven’ de nieuwsbrieven aan die je wil ontvangen.
Op de nieuwe AVBS-website zijn onderaan elke pagina en bij elk dossier duidelijke contactgegevens vermeld. De nieuwe website biedt bovendien ook de mogelijkheid tot online advertising .

Met deze nieuwe huisstijl gaat AVBS mee met de tijd en creëert het een nieuwe visuele identiteit voor de beroepsorganisatie.

Nieuwe bestuursploegen 

De voorbije maanden werden op alle niveaus (lokaal, maar ook binnen de vakgroepen) en overal te lande bestuursverkiezingen georganiseerd. Vanuit deze nieuwe besturen werden kandidaten afgevaardigd voor de verkiezing van het nieuwe presidium AVBS. Deze verkiezing vond plaats op 1 december ll. en vormt het sluitstuk van het verkiezingsjaar binnen AVBS.
Het nieuwe presidium werd gisterenavond tijdens het ledencongres voorgesteld. Uittredend algemeen voorzitter Filip Goossens wordt opgevolgd door Erik Boterdaele, sierteler in Wetteren-ten-Ede. Een interview met zowel de uittredende voorzitter als de nieuwe voorzitter verschijnt in volgend nummer van S&G.
Wij danken bij deze alvast alle bestuursleden die zich de voorbije jaren hebben ingezet voor onze organisatie en verwelkomen van harte de nieuw verkozenen. Dank voor zoveel engagement.

50 jaar AVBS

Het ledencongres werd afgesloten met het aansnijden van de feesttaart naar aanleiding van 50 jaar AVBS. Dank aan iedereen die de voorbije 50 jaar meebouwde aan de groei van onze organisatie!! Voor een uitgebreid verslag over het ledencongres, zie het nummer van Sierteelt&Groenvoorziening dat eind dit jaar verschijnt.