Verzorg je mentaal welzijn

12 oktober 2023

In vergelijking met andere beroepscategorieën lijken land- en tuinbouwers meer risico’s te lopen op het vlak van overmatige mentale druk. De verklaring is niet moeilijk. Een zwaar takenpakket in combinatie met soms grote economische en rechtsonzekerheid. In de werking van Boerenbond en AVBS is het welzijn van landbouwers één van de focuspunten.

Op de website van Boerenbond vind je een dossier over mentaal welzijn. Je leest er wat Boerenbond en AVBS doen en aanbieden op het vlak van mentaal welzijn.

Luister naar de podcast 'De stem van Boerenbond', met als thema mentaal welzijn waarin Boerenbond-consulent Melanie Van Raaij vertelt over de initiatieven die land- en tuinbouwers steunen.

Eerder dit jaar getuigde sierteler Geert Devriese al over hoe hij omging met een burn-out. Lees hier zijn getuigenis of luister ernaar in de podcast 'Blijven boeren?!', een initiatief van Boeren op een Kruispunt met ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen.

Op 20 november wordt het project 'Robuuste Sierteelt West-Vlaanderen' voorgesteld. Daar kom je ook alles te weten over de robuustheidsscan sierteelt waar siertelers en boomkwekers aan kunnen deelnemen.