Tijdens deze opleiding van 16 uur leer je hoe je gewasbeschermingsmiddelen correct moet gebruiken en met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke test. Slaag je hiervoor, dan krijg je, na administratieve afwerking van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Online

19 en 20 maart, telkens van 8u30 tot 17u30

Organiser

Boerenbond Training & Opleiding Fyto

Contact

Gert Van de moortel

Email

vorming@boerenbond.be

Phone

016286110

Prijs

Price
450.00

Subscription info

CONTACT
Gert Van de moortel
EMAIL
vorming@boerenbond.be
 

De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P1 kan bekomen. Hiermee mag je gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, bestellen en afhalen, zij het onder het gezag van iemand met een licentie P2 of P3.
Tijdens deze opleiding van 16 uur leer je hoe je gewasbeschermingsmiddelen correct moet gebruiken en met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden. De focus ligt op het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen. Per sector worden teeltspecifiek de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen. Deze opleiding wordt gegeven door lesgevers die expert zijn in het veld en bovendien kunnen stoelen op een ruime praktijkervaring. Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, gewasbeschermingsmiddelen, correct gebruik en risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, eerste hulp bij vergiftiging en toegepaste gewasbescherming bij voornaamste onkruiden, ziekten en plagen. De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke test. Slaag je hiervoor, dan krijg je, na administratieve afwerking van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.