Menu

Terug naar Actualiteit >Siertelers gezocht die logistiek efficiënter willen

Alle regio's

De kerntaak van siertelers is het kweken van kwaliteitsvolle bloemen en planten, en niet het aanbieden van logistieke diensten. Een pilootproject zoek siertelers die inzage willen geven in hun transportactiviteiten. Het optimaler maken van de logistiek is het doel.

 

Hiervoor zijn de initiatiefnemers op zoek naar siertelers die in Oost-Vlaanderen gelegen zijn en met Deense karren werken. Ze moeten bereid zijn om inzage te geven in hun transportactiviteiten. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met die data.  Het kan gaan om individuele bedrijven, maar ook om samenwerkingsverbanden in de sierteeltsector. Op basis van een analyse van hun transportdata wordt gekeken waar het optimaler kan. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van informatie uit orders, waaruit kan blijken dat siertelers identieke routes hebben en transport zouden kunnen delen.

Als de logistiek efficiënter kan, dalen de kosten en komt er tijd vrij voor andere activiteiten. Op die manier wil het project bijdragen aan een efficiëntere sector met een betere rendabiliteit.

Voel je je geroepen om mee te werken aan deze praktijkcase en uit te zoeken waar je logistieke kosten op je bedrijf kan besparen? Aanmelden kan u door je gegevens te mailen vóór 31 augustus 2019 naar glastuinbouw@oost-vlaanderen.be. Gesprekken volgen dan in de loop van september 2019.

Voor meer info kan u terecht bij:

  • Tom Pauwels: projectmanager business development, POM Oost-Vlaanderen, 09/267.86.53;
  • Diedrik Van Caenegem: beleidsmedewerker, dienst Landbouw & Platteland, Provincie Oost- Vlaanderen, 09/267.86.17;
  • Pieter Van Oost: secretaris AVBS, 09/326.72.13.