Menu

Verlenging fytolicenties die vervallen in 2020

Terug naar Actualiteit >
Alle regio's
Alle sectoren

Alle fytolicenties met vervaldatum 24/11/2020 werden na goedkeuring door minister Ducarme met één jaar verlengd. Dit is beslist omdat door de Coronacrisis de bijscholingen die moeten gevolgd werden voor de verlenging van de fytolicentie werden geschorst.

 

 

 

De verlenging zal in de loop van de komende weken doorgevoerd worden op de website. Na de aanpassing zullen de fytolicentiehouders per mail op de hoogte gebracht worden.

Door deze verlenging krijgen de fytolicentiehouders die nog onvoldoende bijscholingen gevolgd hadden de kans om zich nog voor de vervaldatum in orde te stellen. Ook krijgen de vormings- en opleidingscentra op deze manier de mogelijkheid om op een veilige manier de nodige opleidingen terug te plannen en laten doorgaan. Het aanbod van bijscholingen van AgroCampus vind je hier  terug.

Zowel de licenties waarvoor nog onvoldoende bijscholingen gevolgd waren als de al verlengde fytolicenties krijgen één jaar extra. De licenties met vervaldatum in 2020 die aanvankelijk een geldigheidsduur hadden van vijf jaar krijgen zo ook een geldigheidsduur van zes jaar, die als basis voorzien is in de wetgeving. Voor de fytolicenties die vervallen in 2021 of 2022 wijzigt er niets.

Meer informatie over de fytolicentie vind je op https://fytoweb.be/nl/fytolicentie.