Menu

Terug naar Actualiteit >Eerste rozenfestival zoekt rozenkwekers

Alle regio's

De Rozendagen van Coloma vervellen tot een heus rozenfestival. Rozenkwekers kunnen kosteloos deelnemen aan de rozenmarkt op zondag 23 juni. 

Rozen van wereldniveau 

De voorbije 20 jaar organiseerde Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw tijdens het laatste weekend van juni jaarlijks de Rozendagen van Coloma. Het domein van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw omvat een rozentuin van absoluut wereldniveau met meer dan 3.000 verschillende rozenvariëteiten uit alle werelddelen. Na de laatste editie in 2015 hebben beide partners besloten om het over een andere boeg te gooien. 

Rozenfestival 

In de plaats komt er een jaarlijks rozenfestival. Verschillende weekends op rij zullen allerlei activiteiten te beleven zijn in en rond de Rozentuin van Coloma. 

Eén van de deze weekends is gericht naar rozenliefhebbers en –kenners. Op zondag 23 juni zal er een rozenmarkt plaatsvinden van 14 tot 18 uur. Tijdens de rozenmarkt zullen exposanten met planten, informatie of roosgerelateerde producten ruimte krijgen om een promotie- of verkoopstand op te zetten. Er zullen ook enkele demonstraties rond het kweken, verzorgen en verwerken van rozen plaatsvinden. Ook Vlaamse rozenkwekers kunnen met een info en/of verkoopsstand kosteloos deelnemen aan dit event. 

Praktisch 

Geïnteresseerd in deelname? Inschrijven met een korte beschrijving van de stand kan vóór 1 april bij hilde.groenweghe@vlaanderen.be. Meer info op hetzelfde adres. Standen kunnen tot 12 meter breed zijn. Indien gewenst zorgen de organisatoren voor een tent (3m x 3m), tafel en stoelen. Opbouwen kan zondagochtend vanaf 10u en afbouwen van 18 tot 20 uur.